Welkom bij Urban Naturals

Your Sisterlocks Hair Affair starts here

Sisterlocks

Sisterlocks™ (Brotherlocks ™ voor de heren) is ontwikkeld voor haar met veel structuur, namelijk kroeshaar. Dr. JoAnne Cornwell ontwikkelde in 1993 deze nieuwe techniek van interlocking van kroeshaar en noemde het "Sisterlocks™ ".


Met Sisterlocks™ komen er geen chemische producten aan te pas. Er worden geen extensions, haarstukjes of lijm gebruikt. In plaats daarvan wordt er gebruikt gemaakt van de natuurlijke structuur van het haar om discrete locks te creëren. 

Dr. Joanne Cornwell

Mijn opleiding tot Sisterlocks Trainee heb ik in Amerika gevolgd, onder begeleiding van Master Trainer Michelle Bryant.

Urban Naturals Sisterlocks is op 1 oktober 2008 opgericht, waarna ik in 2009 ben doorgegroeid naar Certified Sisterlocks Consulant.


Omdat ik vind dat iedereen die Sisterlocks draagt, ook moet kunnen genieten van de volledige vrijheid die daarmee komt, heb ik ervoor gekozen om R-Certified Consultant te worden. Hierdoor ben ik ook bevoegd om u te leren uw eigen locks bij te werken.

Het Sisterlocks Pakket

Consultants die aan Sisterlocks™ gelieerd zijn zullen u een pakket van drie bezoeken aanbieden, namelijk de intake, de locksessie en de vervolgafspraak.

Het eerste bezoek: de intake

Tijdens dit gesprek zullen u en uw consultant uw persoonlijke haarverzorgingritueel, uw favoriete haarstijlen en levensstijl bespreken. Met deze informatie kan worden bepaald of Sisterlocks wel voor u geschikt is. Er wordt ook een analyse (anders dan de 3a, 3b, 3c, 4a, 4b, 4c haaranalyse) van uw haar gedaan en aantal ‘test locks’ ingezet om te zien of ze blijven zitten, welk formaat het meest geschikt is, hoeveel hoofdhuid zichtbaar is etc..


Tijdens de intake wordt ook de prijs vastgesteld. Nadat alle informatie over Sisterlocks tussen u en de consultant is uitgewisseld, kunt een definitieve beslissing maken om de start voor de "Sisterlocks Hair Affair" met Urban Naturals te beginnen.

U doet er in ieder geval verstandig aan om te alle tijde een intake-afspraak aan te vragen, vooral als nog nog twijfelt of u voor Sisterlocks wilt kiezen.

Het tweede bezoek: de locksessie

Neem een goed boek of leuke films mee, want de locksessie kan 15 tot 25 uur duren, meestal verdeeld over 2 dagen. De gemiddelde Sisterlocks-klant zal aan het einde van de sessie ongeveer 400 tot 500 locks en een totaal nieuwe look hebben.


De consultant verstrekt u een “Starter Kit” met daarin de juiste shampoo om uw locks te starten, kleine elastiekjes en een aantal tips over verzorging en shampooën terwijl uw locks aan het settelen zijn. Het goed onderhouden van uw haar zal ertoe leiden dat u na verloop van tijd prachtige Sisterlocks krijgt. 

Het tweede bezoek: de locksessie

Uw derde bezoek zal na tenminste 2 wasbeurten plaatsvinden. Dit is ongeveer 4 weken nadat u uw locks in heeft laten zetten. Uw consultant zal de locks nakijken op zwakke plekken, terwijl zij de uitgroei van alle locks gaat bijwerken (‘Retightening’). Tevens zal uw consultant u dan een indicatie proberen te geven hoe lang de locks waarschijnlijk nog zullen settelen. Maak gebruik van deze afspraak om alle vragen te stellen die u eventueel nog heeft. Het is belangrijk om in gedachten te houden dat uw locks er misschien nog niet uitzien zoals u had gedacht of gehoopt. Wees geduldig! En geniet van uw haar en de transformatie die u beide ondergaat.

Terugkerende vervolgafspraken

U wordt geadviseerd uw vervolgafspraken voor het bijwerken van uw locks om de 4 tot 6 weken in te plannen. Op deze manier kan de voortgang van uw locks in de gaten gehouden worden.

Naarmate uw locks ‘volwassen’ worden, zal uw consulent in staat zijn te bepalen om de hoeveel weken u terug moet komen voor het bijwerken van de uitgroei. Afhankelijk van het haartype en groeisnelheid, kan dit kan dan variëren van vier tot acht weken.

Retightening Les

Behalve het bovenstaande Sisterlocks-pakket en de terugkerende retightening-afspraken, kunt u ook zelf leren hoe u uw Sisterlocks bijwerkt. Hierdoor kunt u de volledige vrijheid ervaren die het dragen van Sisterlocks met zich meebrengt.

U komt in aanmerking voor de les wanneer u uw locks minimaal 6 maanden geleden heeft laten installeren én er is geen sprake van "slippage". 

Prijslijst

Intake    

€ 25,-


Sisterlocks installatie

lengte   5 tot 10 cm € 500,-

lengte 10 tot 15 cm € 600,-

lengte 15 tot 20 cm € 700,-

lengte 20 tot 25 cm € 800,-


Installatie Follow-Up   

€0,-


Extreem dik/Chemisch behandeld haar   

€ 100,- add.


Retigthening (bijwerken uitgroei)   

€ 25,- / uur


Retightening Training

Individueel  € 275,-

Workshop   € 250,-